Befizetés és kifizetés az online kaszinókban

Mirre kell figyelni, iletve milyen lehetőségek vannak a befizetés és kifizetés az online kaszinókban a játékos-számla feltöltésénekkor!
Amikor sikeresen eldöntöttük, hogy befizetést akarunk kezdeményezni egy online kaszinóba, már csak pár lépés választ el bennünket a játéktól. Először is regisztrálnunk kell a választott oldalon, ami magában foglalja néhány személyes adat, egy felhasználónév és egy jelszó, valamint a használni kívánt pénznem megadását. Általában már ilyenkor fény derül rá, hogy az adott online kaszinó milyen pénznemeket kezel.

Vannak olyan online kaszinók, amelyek letöltendő játékszoftverrel rendelkeznek, ilyenkor ne felejtsük el letölteni ezt a programot, mivel csak így tudunk majd játszani. Ezek után már tényleg nincs más dolgunk, mint feltölteni a számlaegyenlegünket, hogy mielőbb nekikezdhessünk a játéknak! Számlafeltöltéskor nem árt tisztában lennünk a befizetési lehetőségekkel, amelyeknek választékát teljes mértékben az online kaszinó határozza meg.befizetés és kifizetés az online kaszinókban

Az online kaszinók kötelesek hiánytalanul feltüntetni honlapjukon a rendelkezésre álló pénzforgalmi lehetőségeket. Lássuk tehát, melyek a leggyakoribb opciók ezek közül:

A bankkártyás befizetés igen kedvelt módja a számlafeltöltésnek, mivel sikeres befizetés esetén a kívánt összeg azonnal megjelenik virtuális játékszámlánkon. Általánosságban elmondható, hogy azok a kártyák használhatók online kaszinós befizetésre, amelyeknél az ilyen fajta tranzakciót a bank nem tiltja, illetve amelyeken jelen van a CVV/CVV2 és CVC kód, amely utóbbi a kártya hátoldalán szereplő kód utolsó 3 számjegye (az aláírás mező közelében). A legnépszerűbb – online fizetésre alkalmas – bankkártyák a Visa, a Visa Electron és a MasterCard. Ezek közül a MasterCard-ra nem igényelhető kifizetés az online kaszinótól, ez csak befizetésre alkalmas. A Visa kártyák esetében lehet kifizetést is kérni, de ez pár napot vesz igénybe, nem azonnali, mint a befizetéskor.

Elektronikus Pénztárca

Szinte mindegyik online kaszinó lehetőséget biztosít elektronikus pénztárcák (e-wallet) használatára a befizetés során.
Ezek olyan interneten hozzáférhető pénzügyi tranzakció-kezelő eszközök, melyek egyfajta virtuális bankszámlaként funkcionálnak.
Ezek az eszközök már csak azért is előnyösek, mert a banki adatok harmadik fél adott esetben az online kaszinó számára történő kiszolgáltatása nélkül kezdeményezhetünk utalásokat.
Az elektronikus számlánkra feltölthetünk pénzt, fizethetünk vele, illetve fogadhatunk nekünk érkező összegeket.
Amennyiben az általunk előre feltöltött  e-wallet-ból utalunk a játékos-számlánkra, a befizetés azonnal megtörténik.
A kifizetés a játékos-számláról az e-wallet-ba átlagosan pár óra alatt zajlik, de legfeljebb 1 nap alatt.
Ezután az elektronikus pénztárcából átutalhatjuk a pénzt a saját bankszámlánkra vagy Visa kártyánkra, vagy felhasználhatjuk más internetes befizetésekre.
Léteznek olyan e-walletek is, amelyekhez saját bankkártyát igényelhetünk, így várakoznunk sem kell az elektronikus számláról történő kiutalásra, mert az azonnal megtörténik! A legnépszerűbb, kaszinózásra alkalmas e-walletek a Skrill (Moneybookers) és a Neteller.

Gyakori fizetési módok befizetés és kifizetés az online kaszinókban

A Skrill azért is népszerű eszköz, mert talán ez a leggyorsabb módja, hogy pénzt mozgassunk 2 online fogadóiroda vagy kaszinó között.
Ezen kívül a Skrill-hez igényelhető a már említett speciális bankkártya, melynek segítségével lehetővé válik az azonnali készpénz felvétel az elektronikus pénztárcából. Ezen kívül ez az e-wallet szinte minden online kaszinónál/fogadóirodánál elfogadott.
Természetesen, az eddig említett két e-walleten kívül számos más internetes pénztárca használatos még a kaszinós pénzforgalom bonyolítására. Mindig fel van tüntetve az adott site-on, hogy melyik típusok számítanak elfogadottnak.
Gyakoriak még a ClicktoPay, UKash, Instant Transfer, Paysafecard és az Entropay e-walletek is. A PayPal csak igen korlátozott számú internetkaszinóval kompatibilis. Fontos, hogy csak a saját e-walletünkből utalhatunk a saját játék-számlánkra.

Banki Átutalás Online Kaszinókban

A harmadik talán legkevésbé elterjedt befizetés és kifizetés mód a banki átutalás, ami lehet belföldi vagy nemzetközi, attól függően, hogy az online kaszinónak van-e az országunkban bankszámlája, amire utalhatunk. A nemzetközi utalások rendszerint költségesebbek, mint a belföldiek. A banki átutalásos befizetés átfutási ideje pár munkanap. Számos banknál van mód havi 1-2-szeri ingyenes átutalásra, a játék-számláról történő kifizetést így néha intézhetjük ezen a módon is. Előnyben vannak, akiknek a kaszinóval azonos banknál van számlájuk, ekkor kevesebb időt igényel a tranzakció. Az e-walletekhez hasonlóan, csak a saját nevünkön jegyzett bankszámláról utalhatunk. A tranzakció lebonyolításakor fontos elem a kaszinó internetes oldalán feltüntetett referencia szám megadása.

Mégis, melyik online kaszinóba érdemes befizetnünk?

Az alább következők sokak számára talán magától értetődőnek tűnhetnek, mégis a tapasztalat azt igazolja, hogy igen hasznos lehet néhány irányadó tipp az online kaszinókkal ismerkedőknek…

A kezdő játékos viszonylag nehéz feladat előtt áll, mikor már tudja, hogy szeretne kipróbálni bizonyos kaszinójátékokat ’élesben’ is, viszont elképzelése sincs róla, hogy mi alapján választhatna a különböző online játéktermek között. Persze az igazi kaszinók világában járatos ’vén rókáknak’ is fejtörést okozhat a döntés, hogy mely online kaszinók mellett tegyék le a voksukat. A szóba jöhető kaszinók közötti választás sokszor nem tudatos mérlegelés eredménye, inkább véletlenszerűen történik. Ez azonban – bátran kijelenthetjük – nem helyes. Ezért álljon itt néhány szempont, ami segít lépésről lépésre átgondolni a döntésünket:

Kicsit leegyszerűsítve, tulajdonképpen négy fontosabb dolgot érdemes megvizsgálni azelőtt, hogy befizetnénk egy online kaszinó oldalra. Ezek a következők:

Tisztességes keretek között működik-e az adott kaszinó? Tehát van-e érvényes licensze, ami ezt igazolja? Feleslegesnek tűnhet ez a lépés, de mégis, ha belegondolunk, minden kaszinózónak egyformán érdeke, hogy pénze biztonságban legyen.

Központi kérdés, hogy milyen lehetőségeink vannak a befizetésre, tulajdonképpen erről volt szó bővebben a fentiekben. Összefoglalva: online kaszinónként változó, hogy milyen bankkártyás, e-wallet, illetve banki átutalásos befizetési módokat támogatnak. Ehhez kapcsolódóan célszerű előre informálódni, hogy mennyi időben telik, amíg a befizetésünk megjelenik játékos-számlánkon. A kaszinó által kezelt pénznemek köre is kulcsfontosságú információnak számít. Valamint a legalacsonyabb és a legmagasabb befizethető/megjátszható összegekkel sem árt tisztában lenni.

Casino befizetés és kifizetés Magyarországon

Okosan tesszük, ha szintén előre tájékozódunk az adott kaszinó által felkínált bónusz és promóciós lehetőségekről. Már csak azért is, mert megszámlálhatatlanul sok kaszinó kínál egyszeri üdvözlő bónuszt, amely sokszor 100% vagy afeletti értékű. Szinte minden kaszinóban másak a feltételek a bónusszal felturbózott kezdőtőkénk megjátszására vonatkozólag. Sok helyen 30-40-szer is meg kell forgatnunk a kezdő tőkénket a bónusszal együtt, mielőtt kiutalhatnánk a saját számlánkra. Persze ez teljesen természetes és érthető dolog, hiszen ha megforgatás nélkül ’el lehetne szaladni’ a bónusszal, csődbe mennének a kaszinók, mi pedig elveszítenénk legkedvesebb játékainkat.

Nem utolsó sorban, érdemes tüzetesebben áttekinteni az illető oldal játékkínálatát, nehogy éppen az az egy játék hiányozzon, amivel játszani szeretnénk. Ez triviális dolognak tűnhet, de képzeljük el a helyzetet, hogy figyelmetlenek voltunk, és egy online kaszinó annyira szimpatikusnak tűnt, hogy már befizettünk, de még sincs meg az áhított játék az oldalon, amire vágyakoztunk. Nagy bosszúság, ugye?

Talán elmondhatjuk, hogy a fenti négy szempont szerint tesztelve a játékoldalakat, aligha érhet kellemetlen meglepetés a befizetés után.